Privreda

Rimac gradi novi kampus od 200 miliona evra: Pogledajte kako će izgledati

Rimac gradi novi kampus od 200 miliona evra: Pogledajte kako će izgledati
Foto: Rimac automobili | Rimac gradi novi kampus od 200 miliona evra: Pogledajte kako će izgledati

ZAGREB, SVETA NEDELJA - "Rimac Automobili" potvrdili su da će se novi kampus kompanije graditi nedaleko od njihovog sadašnjeg sjedišta u Svetoj Nedelji, a ukupna investicija trebalo bi da bude veća od 200 miliona evra i kampus bi trebalo da bude useljen za dvije godine.

Ova kompanija nastala je sa vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sistema za električna vozila, a u samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u kompaniju koja zapošljava već 1.000 ljudi.

U skladu sa svojim statusom strateškog partnera velikim kompanijama kao što su "Hyundai", KIA i "Porsche", "Rimac Automobili" sada žele da okupe sve svoje zaposlene i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji, a novi upečatljivi kompleks dizajnirao je Hrvatski arhitektonski ured 3LHD.

"Ono čemu smo ostali posvećeni je razvoj našeg poslovanja u Hrvatskoj; ponosni smo što smo ostali ovdje i što će ova nova lokacija postati naš dugoročni dom", kaže Mate Rimac, osnivač i direktor kompanije.

Novi kampus će se prostirati na površini od 200.000 kvadrata, a u njemu će biti tehnološki napredno sjedište, testna staza, smještajni kapaciteti i muzej.

Novi kompleks imaće, između ostalog, dvije odvojene zgrade za istraživanje i razvoj te za proizvodnju. U okviru kampusa biće i prostori za opuštanje radnika i restoran. Unutar kampusa takođe biće i igraonica za djecu i vrtić.

Plan je da kampus dobije sportski centar s teretanom te gledalište, konferencijsku dvoranu i prostorije za edukaciju.

Za cijeli kampus planirano je da bude okružen prirodom. U okviru kampusa čak će se proizvoditi i organska hrana, a po njegovom prostoru slobodno će se kretati domaće životinje.

U sklopu kampusa biće smješteni i kancelarije i proizvodnja električnih bicikala "Greyp".

Plan je da kampus bude otvorenog tipa, što znači da će se po zelenim površinama moći kretati i građani.

Mate Rimac planira da ova kompanija u idućih nekoliko godina broji više od 2.500 zaposlenih.

U galeriji pogledajte kako bi trebalo da izgleda novi kampus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije