Privreda

Pratite nas na Google news

Rudnik "Gross" finansira sanaciju puta Bjelovac-Sase

Rudnik "Gross" finansira sanaciju puta Bjelovac-Sase
Foto: N.N. | Rudnik "Gross" finansira sanaciju puta Bjelovac-Sase
N.N.

SREBRENICA - Firma "Gross", koja se bavi eksploatacijom rude olova i cinka u Rudniku "Sase" kod Srebrenice, preuzela je obavezu da finansira sanaciju 2,4 kilometra puta između Bjelovca u bratunačkoj i Sasa u srebreničkoj opštini, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji, te asfaltiranju dijelova puta, gdje je postojeći asfalt ispucao i oštećen, već su počeli.

Cilj projekta je da se ovaj put zaštiti od daljeg propadanja i da se poboljšaju uslovi i bezbjednost saobraćaja na toj dionici.

Put Bjelovac-Sase-Zalazje-Srebrenica tretira se kao lokalni iako, prema ocjeni načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, on ima regionalni značaj.

Grujičić kaže da opština zbog finansijskih problema i budžetskog deficita nije u mogućnosti da ove godine sanira tu dionicu puta.

Kompanija "Gross" i mnogo puta ranije uključivala se u finansiranje infrastrukturnih projekata, sportskih i kulturnih manifestacija i humanitarnih aktivnosti na području opština Srebrenica i Bratunac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije