Privreda

Pratite nas na Google news

Rusija i Bjelorusija uvode zajedničku valutu

Rusija i Bjelorusija uvode zajedničku valutu
Foto: Ilustracija | Rusija i Bjelorusija uvode zajedničku valutu
Tanjug

MOSKVA - Uvođenje jedinstvene valute Rusije i Belorusije može se razmatrati u kontekstu Saveza dvije zemlje, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

"Činjenica je da su izvjesne stvari, kao što je zajednička valuta, zapisane u postojećim bilateralnim dokumentima. To ne znači nikakve konkretne planove, ali naravno, ova tema može i treba da bude razmatrana ako ćemo ići dalje putem izgradnje državne unije", kazao je Peskov, a prenosi agencija Tass.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je ranije izjavio da Minsk nije protiv stvaranja jedinstvene valute, ali da ona ne bi trebalo da bude ni ruska ni bjeloruska rublja, dodaje ruska agencija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije