Privreda

Rusija obezbjeđuje 1,5 milijardi dolara kredita Bjelorusiji

Rusija obezbjeđuje 1,5 milijardi dolara kredita Bjelorusiji
Foto: Tanjug/AP | Rusija obezbjeđuje 1,5 milijardi dolara kredita Bjelorusiji

SOČI - Rusija namjerava da Bjelorusiji obezbijedi državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Nakon sastanka sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju, Putin je istakao da je dogovoreno da će Rusija u ovom teškom trenutku obezbijediti Bjelorusiji državni kredit u iznosu od 1,5 milijarde dolara.

"Mi ćemo to ispuniti. Sada, koliko je poznato, naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou", precizirao je Putin.

On je podsjetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspješne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dvije zemlje, uključujući i finansijsku.

Putin je naglasio da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu, prenosi "Sputnjik".

"Nisam slučajno pomenuo kredit koji Rusija planira da obezbijedi Bjelorusiji u najskorije vrijeme. Nadam se da će se to odraziti i na finansijskom tržištu", rekao je ruski predsjednik.

Putin je ocijenio da je prijedlog o reformi Ustava, koji je iznio predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, logičan, blagovremen i adekvatan.

On je izrazio uvjerenje da će, s obzirom na Lukašenkovo iskustvo u političkom radu, posao na reformi Ustava biti organizovan na najvišem nivou, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije