Privreda

Pratite nas na Google news

Rusija spremna da isporuči avione za "Air Serbia"

Rusija spremna da isporuči avione za "Air Serbia"
Foto: Ilustracija | Rusija spremna da isporuči avione za "Air Serbia"
N.N.

SOČI - Predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je ruska strana spremna da pomogne Srbiji u obnovi avioflote srpskog nacionalnog prevoznika "Air Serbia".

Kako je objelodanio na pres-konferenciji poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Rusija je spremna da Srbiji isporuči ruske civilne avione.

I ne samo to.

Moskva je spremna i da na aerodromu u Beogradu organizuje regionalni centar za tehničku pomoć i remont ruske aviotehnike.

"Gaspromnjeft" ulaže još 1,4 milijarde dolara u Srbiju

Predsjednik Rusije najavio je danas da ruska kompanija "Gaspromnjeft" do 2025. godine namjerava da u kćerku-kompaniju u Srbiji (NIS) uloži još 1,4 milijarde dolara.

Putin kaže da je ruska kompanija jedan od najvećih investitora u Srbiju.

"Gaspromnjeft" je do sada uložio oko tri milijarde dolara.

Predsjednik Rusije je naglasio da "kompanije iz Rusije pomažu u razvoju saobraćajne infrastrukture Srbije".

"Između ostalog, uz učešće Željeznica vrši se modernizacija srpskih željeznica i pravi se savremeni dispečerski centar, koji će omogućiti da se značajno poveća brzina i efikasnost prevoza", rekao je on, prenosi "Sputnjik".

Putin je takođe naglasio da "u Rusiji uspješno rade i 'Sberbanka' i osiguravajuća kompanija 'Sogaz', koja pruža širok spektar finansijskih usluga fizičkim i pravnim licima".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije