Privreda

Ruska kompanija zainteresovana za "Lastu"

Ruska kompanija zainteresovana za "Lastu"
Foto: static.panoramio.com | Ruska kompanija zainteresovana za "Lastu"

BEOGRAD - Ruska kompanija “Sinara-Transportne mašine” zainteresovana je za kupovinu “Laste” pa je njena delegacija na čelu sa vlasnikom Dmitrijem Pumpjanskim krajem prošle nedjelje posjetila najveće srpsko saobraćajno preduzeće, za koje bi do kraja juna trebalo da se raspiše tender za privatizaciju, pišu srpski mediji.

Riječ je firmi koja posluje u okviru investicione grupacije “Sinara” koja se pored projektovanja i proizvodnje željezničkih vozila, dizel agregata, lakih šinskih sistema, lokomotiva, bavi i ulaganjem u poslovanje i unapređenje drugih biznisa.

Osnovana je 2001. godine i važi za jednu od uspješnijh kompanija u Rusiji koja zapošljava oko 19.000 ljudi.

Njeni čelnici zvanično borave u Beogradu zbog poziva republičke i gradske vlasti kako bi se definisala saradnja vezana za razvoj i modernizaciji “BG voza”, dok su nezvanično oni tu i zbog privatizacije “Laste”, piše "Blic".

Zato su i zatražili da obiđu pogone najstarijeg i najvećeg srpskog saobraćajnog preduzeća, iako njihova djelatnost nije dio portfolia “Sinare”, odnosno ne proizvode autobuse i ne se bave saobraćajem.

Međutim, kako navodi izvor "Blca" oni se bave i ulaganjem u druge biznise, odnosno funkcionišu i kao investicioni fond, zbog čega su i zainteresovani za kupovinu “Laste”.

Direktor A.D.”Lasta” Vladan Sekulić potvrdio je da ih je delegacija ruske kompanije posjetila, ali samo kako bi se srpska strana upoznala sa planovima za njihove nove programe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije