Privreda

Pratite nas na Google news

Ruske avio-kompanije otkazale letove prema Češkoj

Ruske avio-kompanije otkazale letove prema Češkoj
Foto: N.N. | Ruske avio-kompanije otkazale letove prema Češkoj
Srna

MOSKVA - Nekoliko ruskih avio-kompanija otkazalo je više letova na liniji prema Češkoj pošto je Ministarstvo saobraćaja te zemlje ukinulo dozvole za letove.

U saopštenju češkog Ministarstva saobraćaja navodi se da je to učinjeno jer je Rusija ograničila prava nacionalnom avio-prevozniku "Čeh erlajnz" da koristi rute preko Sibira na letu iz Praga ka Seulu.

U saopštenju se ističe da će, nakon odluke koju je Rusija donijela rano jutros da odobri privremeni pristup privremenim rutama do 7. jula, češko Ministarstvo saobraćaja dozvoliti letove ruskih avio-prevoznika ka Češkoj do tog datuma.

"Smartvings", koja je matična firma "Čeh erlajnza", u svom saopštenju podsjeća da su rute ka Sibiru unesene u međudržavni sporazum.

Rusko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da su u toku razgovori između ruskih i čeških administracija za vazdušni saobraćaj i da se očekuje da će to pitanje biti brzo riješeno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije