Privreda

Ruski investitor ulaže u Trebinje

Ruski investitor ulaže u Trebinje
Ruski investitor ulaže u Trebinje

TREBINJE - Ruski investitor Andrej Dulačenko kupio je Zemljoradničku zadrugu Lastva u stečaju za 245.000 maraka, u namjeri da se na ovom izletničkom području bavi ugostiteljstvom i visokim turizmom.

Vlado Simović, stečajni upravnik Zadruge koji je uspješno okončao i stečaj u trebinjskom Poljoprivrednom preduzeću "Agrokop", kao i Industrijskoj pekari u ovom gradu, tvrdi da je u pitanju ozbiljan investitor, sa kojim pregovara o još nekim preduzećima u kojima on vodi stečajne postupke.

"Iako još nije završen stečaj cjelokupne Zadruge, jer se tužimo oko još jednog objekta u gradu, radnici iz prvog isplatnog reda su već stopostotno namireni, dok su iz drugog isplatnog reda namireni svi povjerioci i radnici sa 22%, ali se očekuje još najmanje 15% namirenja povjerilaca ukoliko se riješi pozitivno ovaj sporni objekat u gradu", objasnio je Simović.

On dodaje da će tek nakon toga biti okončan stečajni postupak oko Zemljoradničke zadruge koju je ovaj Moskovljanin kupio na drugoj ponuđenoj licitaciji i već ograđuje zemljište oko čuvenog Motela Jazina koji je pripadao Zadruzi.

Simović objašnjava da je investitor koji se u Moskvi bavi ugostiteljstvom, u pismu namjere uz ponudu za kupovinu istakao i namjere da se ugostiteljstvom bavi i u Trebinju, gdje će, prema najavama, graditi savremeni hotel u objektu Zadruge.

Ruski investitor je već uknjižio kupljenu imovinu na svoje ime i ogradio kompleks oko nekadašnjeg Motela Jazina koji je bio čuven po ambijentu potoka koji protiče kroz sami objekat i baštu motela, ispod koga je bilo i poznato kupalište Trebinjaca.

Stečajni upravnik Simović dodaje da će investitor ponovo doći u Trebinje početkom juna, kako bi se uvjerio u napredak započetih radova, o kojima je naozbiljnije namjere istakao i u pregovorima sa lokalnim vlastima, izrazivši da je sagledao brojne potencijale grada koji bi u skoroj budućnosti mogao biti atraktivna destinacija brojnih ruskih investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije