Privreda

Ryanair najavio otkazivanje mnogih letova

Ryanair najavio otkazivanje mnogih letova
Foto: Pixnio | Ryanair najavio otkazivanje mnogih letova

​Mnogi mjesecima unaprijed kupuju avionske karte kako bi prošli jeftinije, ali oni koji planiraju putovanje Ryanairom mogli bi se razočarati.

Aviokompanija sa sjedištem u Dablinu - Ryanair - biće primorana otkazati izvjestan broj letova ovog ljeta uslijed kašnjenja isporuka aviona Boeing. Kako kažu iz kompanije, biće prisiljeni na "manje izmjene rasporeda" jer će im biti dostavljeno samo 40 od 57 dogovorenih letjelica Boeing 737 MAX 8200 prije kraja juna.

Prema nekim navodima, firma bi čak mogla naposljetku odbiti Boeingove isporuke aviona bude li još kašnjenja, prenosi "Tportal".

Do kašnjenja isporuke konkretno ovog tipa Boeingovih letjelica došlo je nakon što je u jednom od njih 5. januara tokom leta eksplodirao panel u kabini. Incident je izazvao veliku zabrinutost, zbog čega je iz sigurnosnih razloga došlo do zastoja u njegovoj proizvodnji.

"Razočarani smo zbog ovih kašnjenja, ali nastavljamo sarađivati s Boeingom u nadi da ćemo preuzeti avione tokom avgusta i septembra", rekao je izvršni direktor Ryanaira, Majkl O'Liri.

Dodao je da mu je žao zbog neugodnosti koje su nekim klijentima i partnerima prouzrokovale ove prisilne promjene ljetnog rasporeda.

Zbog ove situacije Ryanair bi do 25. marta 2025. mogao imati čak sedam miliona putnika manje u odnosu na prvobitne prognoze, prenosi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije