Privreda

Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva počinje sutra u Beogradu

Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva počinje sutra u Beogradu
Foto: Ivan Torres/Pexels | Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva počinje sutra u Beogradu

BEOGRAD - Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023, biće održan od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu, a sutra će ovaj događaj svečano otvoriti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Pored ministarke, na otvaranju govoriće i gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, ambasador SAD Kristofer Hil, ambasador Holandije Joost Reintjes, kao i ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Sjeverne Makedonije Ljupčo Nikolovski, Republike Srpske Savo Minić i Crne Gore Vladimir Joković.

Na sajmu će učestvovati više od 500 izlagača iz regiona i svijeta, a sam izložbeni prostor zauzeće 30.000 kvadratnih metara, prenosi Tanjug.

Među izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredne mehanizacije popularnih brendova, sistema za navodnjavanje, protivgradne zaštite, zatim rasadnici, sjemenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspješno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Aktuelne teme na konferencijskom dijelu Sajma biće iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima će govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija.

Posebna pažnja biće posvećena tržištu voća i povrća, a o tome će govoriti predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera.

Jedna od glavnih tema, kako je najavljeno, biće klimatske promjene i njihov uticaj na promjene u proizvodnji voća i povrća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije