Privreda

Pratite nas na Google news

Salvini više ne voli Nutelu jer koristi turske lješnike

Salvini više ne voli Nutelu jer koristi turske lješnike
Foto: Tanjug/AP | Salvini više ne voli Nutelu jer koristi turske lješnike
N.N.

RIM - Italijanski opozicioni desničarski lider Mateo Salvini izjavio je danas da više nije fan Nutele nakon što je otkrio da namaz od čokolade i lješnika sadrži turske, a ne italijanske orašaste plodove.

Salvini, koji predvodi nacionalističku partiju Liga, ranije je objavljivao selfije na društvenim mrežama dok je uživao u kriškama hleba namazanim Nutelom, koju proizvodi italijanska kompanija Ferero, prenio je AP.

Ali na sinoćnjem mitingu u sjevernom gradu Raveni, Salvini je rekao da se predomislio u vezi sa proizvodom.

"Saznao sam da Nutela koristi turske lešnike, a ja više volim da pomažem kompanijama koje koriste italijanske proizvode. Radije jedem italijanske i pomažem italijanskim farmerima", rekao je Salvini nakon što mu je jedna žena iz gomile predložila da pojede sendvič sa Nutelom da bi mu bilo toplo.

Ferero do sada nije komentarisao Salvinijevu izjavu.

Italijanska kompanija Alba je jedan od najvećih svjetskih kupaca lešnika, ali italijanska proizvodnja nije dovoljna za održavanje proizvodnje Nutele.

Salvinijeva Liga je poznata po motou "Italijani na prvom mjestu" i brani proizvode koji su napravljeni u Italiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije