Privreda

Eko toplane: Remont pri kraju, grijanje počinje na vrijeme

Eko toplane: Remont pri kraju, grijanje počinje na vrijeme
Foto: N.N. | Eko toplane: Remont pri kraju, grijanje počinje na vrijeme

​BANJALUKA – Pripreme za predstojeću sezonu grijanja, godišnji remont proizvodnih postrojenja i sanacija distributivne mreže u periodu između dvije sezone su pri kraju, a "Eko toplane" Banjaluka biće spremne za početak naredne grijne sezone.

Rekli su ovo u banjalučkim "Eko toplanama", te istakli da je u toku i nabavka energenta, drvnog sortimenta, za predstojeću sezonu.

Kako kažu u ovom preduzeću, na nekoliko lokacija do sada su sanirani i zamijenjeni dotrajali dijelovi vrelovoda.

"Toplifikaciona mreža sanirana je na više mjesta, u ulicama Kozarska, Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića", rekli su u "Eko toplanama".

Oni u saopštenju navode da su pored toga, tehničke ekipe "Eko toplana" sanirale i dotrajale cijevi u više ulica.

"Dotrajale cijevi sanirane su u ulicama Branka Radičevića, Arsenija Čarnojevića, Braće Jugovića, Petra Kočića, Bulevar vojvode Živojina Mišića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Jukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Josifa Pančića i Majke Jugovića", navodi se u saopštenju.

Oni su pojasnili da sanaciju distributivne mreže rade u skladu sa radnije utvrđenim planom, kako bi iz sezone u sezonu obezbjeđivali pouzdaniji rad sistema daljinskog grijanja.

"U toku su i sanacije nekoliko vrelovodnih šahtova, odnosno mašinski i građevinski radovi, a do početka sezone grijanja nastavićemo saniranje dijelova vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima, određenim između ostalog, na osnovu broja intervencija tokom protekle sezone grijanja", kažu u "Eko toplanama".

Kada je riječ o energentu, već krajem prošle sezone počeli su nabavljati biomasu za predstojeću sezonu.

"Do sada je obezbijeđeno preko 80 odsto potrebnog energenta, a nabavka drvnog sortimenta se obavlja vlastitim sredstvima u skladu sa definisanim planom, prema kojem bi kompletnu potrebnu količinu trebalo da obezbijedimo do kraja ove godine", kažu u banjalučkim "Eko toplanama".

Goran D., mještanin banjalučkog naselja Starčevica, kaže da raduje činjenica da će sezona grijanja početi na vrijeme.

"Tokom prethodne zime radijatori su dobro zagrijavali stanove, nemamo se na šta požaliti kad je u pitanju kvalitet grijanja. U najmanju ruku da sve bude kao prošle sezone grijanja, bićemo zadovoljni", rekao je ovaj mještanin Starčevice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije