Privreda

Sarabon žele ispod cijene

Sarabon žele ispod cijene
Sarabon žele ispod cijene

SARAJEVO - Nije uspio ni drugi pokušaj prodaje imovine Tvornice čokolade i kandita "Sarabon" Sarajevo, jer su ponovo ponuđene niže cijene od one koju je odredio Odbor povjerilaca.

Ovo je juče, nakon otvaranja ponuda za kupovinu "Sarabona" i javnog nadmetanja, kazao Hamdo Duraković, predsjednik Odbora povjerilaca ove firme, koja je u stečaju od decembra 2006. godine.

"Zaštitna cijena imovine koju smo ovaj put odredili bila je 17,1 milion KM. Tako smo odlučili, jer je to bio najveći iznos koji je u prvom nadmetanju ponuđen za imovinu 'Sarabona'. Međutim, ponude su bile 12 miliona KM", rekao je Duraković.

Naglasio je da su ovaj iznos ponudile firme "K&Data" Sarajevo i "Kaletex" Kalesija, koje su učestvovale i u prvom nadmetanju.

"Firma 'K&Data' je u prošlom nadmetanju ponudila 17,1, a danas 12 miliona KM. Neka javnost procijeni jesu li to ozbiljni kupci", istakao je Duraković.

Nasko Raonić, jedan od bivših radnika "Sarabona", koji su čekali ishod javnog nadmetanja, kazao je da su radnici razočarani, jer njihova agonija ne traje dan već deset godina.

"Dosadilo nam je. Najvažnije nam je da se od prodaje uspiju izmiriti obaveze prema Zavodu PIO", dodao je Raonić.

Naredni pokušaj prodaje imovine "Sarabona" biće održan u martu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije