Privreda

Sarajevski kiseljak gradi novu fabriku u Kreševu

Sarajevski kiseljak gradi novu fabriku u Kreševu
Foto: Sarajevksi kiseljak | Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu

KISELJAK - Sarajevski kiseljak otpočeo je svoju najveću stratešku investiciju - gradnju nove fabrike na području Kreševa.

Vrijednost investicije iznosi oko 20 miliona maraka, a s početkom rada punionice planirano je zapošljavanje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama.

"Na pripremi ovog projekta radi se već duži niz godina, a sada smo konačno ušli i u realizaciju. S ponosom moram reći da je ovo vrlo značajan korak za Sarajevski kiseljak i vjerujem prekretnica u daljnjem razvoju kompanije. Novi proizvodi koje ćemo ponuditi će kao i svi naši dosadašnji proizvodi biti vrhunske kvalitete, stoga sam siguran da će naći put do srca naših potrošača", izjavio je predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka Tomislav Slišković.

Projekt gradnje i stavljanje u pogon nove fabrike na površini od 30.000 kvadratnih metara značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatizovanih voda i sokova.

Proizvodi s linije u Kreševu biće namijenjeni kako domaćem tako i inostranom tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počeće ove godine, dok je početak proizvodnje aromatizovanih voda i sokova planiran za narednu godinu, saopšteno je iz Sarajevskog kiseljaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije