Privreda

Šaranović nudi 10,5 miliona evra za još akcija Kraša

Šaranović nudi 10,5 miliona evra za još akcija Kraša
Foto: Ilustracija | Šaranović nudi 10,5 miliona evra za još akcija Kraša

ZAGREB - Brokerski nalozi pokazuju da je jedan kupac dao u četvrtak nalog vrijedan 84 miliona kuna (10,5 miliona evra) za kupovinu 80.000 akcija Kraša, piše danas "Jutarnji" list, dodajući kako doznaje da iza te ponude stoji "Kappa Star Limited", firma u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića.

Količina akcija, za koju je ponuđena cena od 1.050 kuna po akciji (140,8 evra), donela bi kupcu još pet odsto ukupnog broja dionica Kraša.

Ova ponuda je dva i po puta veća od javne ponude za preuzimanje koju je za Kraš prije nekoliko dana dala Mesna industrija Braća Pivac, koji su po akciji ponudili 430 kuna (oko 57,7 evra).

Najnovijom ponudom za akcije Kraša šalje se poruka da "Kappa Star Limited", koji je početkom nedjelje imao 23,97 odsto akcija, ne odustaje, već naprotiv pojačava kupovanje akcija, ocjenjuje Jutarnji.

Prema nekim navodima, Mesna industrija Braća Pivac i Kraš ESOP zajedno imaju kontrolu nad 62 odsto akcija.

To znači da je trenutno “slobodno” za kupovinu još oko 14 posto dionica, a slaba ponuda za prodaju je indikator da deoničari očekuju još više cijene od onih koje "Kappa Star"" trenutno nudi, i da se nadaju da će nadmetanje između Pivca i Šaranovića na kraju rezultirati još unosnijom ponudom, zaključuje se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije