Privreda

Pratite nas na Google news

Šaranović prešao prag od 25 odsto dionica Kraša

Šaranović prešao prag od 25 odsto dionica Kraša
Foto: Ilustracija | Šaranović prešao prag od 25 odsto dionica Kraša
Tanjug

ZAGREB - Kiparska kompanija "Kappa Star Limitid", u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja da povećava svoj udio u Krašu dostigavši sredinom ove sedmice prag od 25,01 odsto vlasništva nad akcijama hrvatskjog konditorskog preduzeća, prema podacima objavljenim danas.

Kraš je danas putem Zagrebačke berze objavio da je primio obavještenje od kiparske firme da je prešla prag od 25 odsto dionica Kraša, izvještava Hina uz konstataciju da je Šranović drugi najveći dioničar ove hrvatske kompanije.

Prema podacima iz objave, "Kappa Star Limitid" je kupovinom dionica Kraša na Zagrebačkoj berzi u srijedu, 6. novembra, prešao prag od 25 odsto vlasničkog udjela u Krašu, pa nakon te kupovine na kastodi računu kod Rajfajzen banke Austrija drži 374.876 dionica ili 25,0147 odsto.

Najveći udio u Krašu i dalje drži Mesna industrija braća Pivac, sa 30,37 odsto dionica, dok je Kraš ESOP, koji drži 18,45 posto dionica na trećem mjestu.

Dionica Kraša je u fokusu ulagača od 9. septembra, kada je Mesna industrija braća Pivac najavila ponudu za preuzimanje te kompanije.

Ponudu su objavili 23. oktobra i u njoj su ponudili cijenu od 430 kuna po akciji (57,7 evra).

U ponudi se ističe da ne djeluju zajednički ni sa jednim drugim licem, a rok trajanja ponude je 28 dana od dana objavljivanja u Narodnim novinama, odnosno od 25. oktobra ove godine.

U obrazloženju ponude, pored ostalog, navodi se da Kraš ima snažan potencijal da, uz dalja ulaganja, postigne znatno bolje poslovne rezultate te zadrži i dodatno ojača svoj položaj na domaćem, regionalnom i svjetskom tržištu, kao i da postane jedno od najznačajnijih preduzeća u sastavu grupe MIB Pivac, podsjeća Hina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije