Privreda

Šarović: Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen

Šarović: Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen
Foto: MSTEO BiH | Šarović: Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen
N.N.

LJUBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, tokom današnje posjete opštinama Berkovići i Ljubinje, obišao je i proizvodne pogone kompanije "Kremnice“, specijalizovane za obradu prirodnog kamena.

Riječ je o firmi koja obrađuje hercegovački kamen i uspješno ga izvozi u Kinu, sa tendencijom daljeg razvoja i još većeg zapošljavanja lokalnog stanovništa.

"Djeluje nestvarno da se iz Hercegovine kamen izvozi u daleku Kinu i to svaki mjesec 70 brodskih kontejnera, preko Luke Ploče, a uskoro i znatno više", istakao je tokom posjete ministar Šarović i naglasio da je kineska strana veoma zainteresovana za Kamen iz Berkovića, saopšteno je iz Ministarstva.

"Javila su se nova četiri investitora i već su otvoreni pregovori za četiri nova pogona", istakao je ministar dodajući da su nova ulaganja omogućena i kroz otvorene investicione linije Kina + 16 i "Jedan pojas, jedan put", prenosi "Klix.ba".

Kompanija "Kremnice" je 100 odsto kineska investicija, jedina u ovom dijelu Republike Srpske, čija vrijednost iznosi više od četiri miliona KM i čija se cjelokupna proizvodnja izvozi na kinesko tržište.

Kompanija trenutno upošljava 58 radnika, uglavnom mještana lokalnih sela ove siromašne opštine.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije