Privreda

Šarović dobitnik regionalne nagrade za rad i doprinos razvoju prosperiteta

Šarović dobitnik regionalne nagrade za rad i doprinos razvoju prosperiteta
Foto: Ilustracija | Šarović dobitnik regionalne nagrade za rad i doprinos razvoju prosperiteta
N.N.

NOVI SAD - Ministaru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirku Šaroviću, danas je Novom Sadu uručena nagrada za rad i doprinos ekonomskom prosperitetu "Dunavski cvet".

Ovo prestižno regionalno priznanje ministru Šaroviću dodijeljeno je na šestom Dunavskom biznis forumu, a jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja "Dunavski cvet, je i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

U obrazloženju nagrade ministru Šaroviću, posebno se ističe njegov doprinos u povezivanju ljudi, ideja i tržišta te uklanjanju barijera u ekonomskoj saradnji i trgovini.

"Doživljavam ovu nagradu kao priznanje svom nastojanju da unaprijedim ekonomski prospertitet građana i pomognem uklanjanju brojnih prepreka u ekonomskoj sardanji sa drugim državama. Regionalna saradnja, posebno je izražena sa Srbijom, a sa zadovoljstvom mogu istaći i da je u uzlaznoj liniji i sa drugim zemljama u regionu", istakao je prilikom dodjele priznanja ministar Šarović.

"Ponosam sam stepenom regionalne saradnje sa Srbijom zašto su zaslužne moje kolege iz Vlade Srbije", istakao je ministar, dodajući da „ostaju zamašni rezultati i pokazatelji zajedničkog rada i djelovanja, što je BiH i Srbiju učinilo ključnim spoljnotrgovinskim partnerima.

Šesti po redu "Dunavski biznis forum", koji se pod motom "Svi za jednog, jedan za sve", danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma, okopio je privrednike 14 država.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala. Cilj da se na temelju Dunavske strategije koju je usvojila Evropska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se naprave planovi za budućnost, u cilju što bolje iskorišćenosti mogućnosti koje pruža saradnja država koje pripadaju dunavskom slivu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije