Privreda

Sastanak u IRB-u sa timom Svjetske banke povodom realizacije projekta

Sastanak u IRB-u sa timom Svjetske banke povodom realizacije projekta
Foto: Ustupljena fotografija | Sastanak u IRB-u sa timom Svjetske banke povodom realizacije projekta

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske održala je sastanak sa timom Svjetske banke koji radi na projektu "Jačanje nadzora nad javnim preduzećima u Republici Srpskoj".

Tokom sastanka posebno je razgovarano o ulozi i modalitetima doprinosa Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u daljem unapređenju nadzora nad javnim preduzećima u okviru centralizovanog sistema upravljanja. Ovaj sistem, na čijem se uspostavljanju intenzivno radi, biće usklađen sa najboljim međunarodnim praksama i standardima  korporativnog upravljanja. 

Na sastanku je pozitivno ocijenjen i dosadašnji doprinos IRBRS uspostavljanju i kontinuiranom razvoju sistema korporativnog upravljanja u Republici Srpskoj. Takođe je naglašeno da iskustvo koje je Banka stekla obavljajući poslove korporativnog upravljanja preduzećima čije se akcije nalaze u portfeljima njenih fondova mogu biti od koristi za dalje unapređenje nadzora nad javnim preduzećima. Cilj je da se osigura njihovo jačanje i modernizacija, što bi doprinijelo ekonomskom razvoju Republike Srpske.

Predstavnici IRBRS i Svjetske banke iskazali su obostrano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom na realizaciji brojnih projekata u Republici Srpskoj.    

Sastanak je održan u sjedištu Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije