Privreda

Savez sindikata RS: Prosvjetari tokom pandemije besprijekorno radili

Savez sindikata RS: Prosvjetari tokom pandemije besprijekorno radili
Foto: N.N. | Savez sindikata RS: Prosvjetari tokom pandemije besprijekorno radili

BANJALUKA - Predstavnici Saveza sindikata i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske čestitali su svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i vaspitačima školsku slavu - Svetog Savu, poručujući da su prosvjetni radnici za vrijeme pandemije virusa korona besprijekorno uradili svoj posao.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić u čestitki je naveo da su prošla i ova godina posebne, pune izazova, teških odluka i velikih zadataka koji su bili i koji jesu pred učiteljima, nastavnicima i profesorima.

"Svi oni su, ne štedeći sebe, dajući svoj profesionalni maksimum odgovorili na svaki izazov, na svaku prepreku i sa posebnom empatijom prema našoj djeci i Republici Srpskoj, besprijekorno i savršeno uradili svoj posao", naglasio je Gnjatić.

Prema njegovim riječima, biti prosvjetni radnik je čast i zadovoljstvo, ali i beskrajna odgovornost.

"Sve to, u svom radu, pokazali su naši prosvjetni radnici i u vrijeme pandemije virusa korona, kada su svojom spretnošću i znanjem, organizovali nastavni proces i nisu uskratili svojim učenicima obavezu i sreću da uče, da se takmiče, da postižu rezultate i da stasavaju, već sutra, u obrazovane, vaspitane ljude od kojih zavisi budućnost Srpske", istakao je Gnjatić.U čestitki je izražena najiskrenija zahvalnost svim prosvjetnim radnicima za odgovornost "u svetom poslu koji obavljaju".

"Vi ste bitni za našu djecu, vi ste bitni za Srpsku i društvo u kojem živimo i radimo, i čim prije treba ozbiljno razmisliti, da se bar djelimično nagradi vaš rad i oda priznanje vama prije svega sjajnim ljudima i odličnim stručnjacima", dodao je Gnjatić.

U čestitki se napominje da su sva zanimanja i svi poslovi važni, ali da se mora imati na umu da bez obrazovane i zdrave nacije nema budućnosti.

"Mi smo zajedno sa vama oredijeljeni za budućnost, za našu djecu i za ponosne i cijenjene prosvetne radnike. E to je zadatak Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Sindikat intenzivno radi u saradnji sa Ministarstvom, da ovo što jeste zahtjev, bude u najskorije vrijeme i realizovano", navodi se u čestitki sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije