Privreda

Šiljegović u Beogradu: Izuzetno važno da započeti zajednički projekti budu realizovani

Šiljegović u Beogradu: Izuzetno važno da započeti zajednički projekti budu realizovani
Foto: Srna | Šiljegović u Beogradu: Izuzetno važno da započeti zajednički projekti budu realizovani

​Pomoćnik ministra za građevinarstvo Republike Srpske Slobodan Šiljegović izjavio je danas u Beogradu, gdje je prisustvovao otvaranju 48. Međunarodnog sajma građevinarstva, da je od izuzetne važnosti da svi započeti zajednički projekti Srbije i Republike Srpske budu realizovani na način kako su planirani i da postojeće administrativne barijere budu uklonjene.

"Nadam se da će planirani i započeti projekti biti što brže realizovani na dobrobit svih", rekao je Šiljegović Srni.

On je rekao da je za Republiku Srpsku veoma značajno što ima podršku Srbije, posebno u grani građevinarstva i izrazio uvjerenje da će građevinarstvo u Srpskoj biti sve bolje i kvalitetnije.

Kaže da se Srpska ove godine na Sajmu predstavlja sa tri kompanije, a da je namjera da se ovaj broj u narednom periodu proširi i potencijali Republike Srpske što bolje promovišu na manifestaciji koja okuplja izlagače iz 23 zemlje.

Među 500 izlagača iz 23 zemlje na 48. Međunarodno sajmu građevinarstva svoju ponudu će na štandu Privredne komore Republike Srpske u naredna tri sajamska dana predstaviti i kompanije "Drvoprodeks", "Kodiak hem" i "Elektro tim", a nastup je podržalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Na sajmu će biti predstavljeni najrazličitiji segmenti građevinske industrije, od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Dio Sajma građevinarstva biće posvećen i opremanju enterijera, kao i promociji starih zanata koji su druga krajnost savremenim informacionim tehnologijama i modernom upravljanju projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije