Privreda

Širi se niški aerodrom

Širi se niški aerodrom
Foto: nis-airport.com | Širi se niški aerodrom

NIŠ - Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu trebalo bi uskoro da bude proširen zbog povećanja broja putnika, a raspisana je i javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije dogradnje i adaptacije terminalne zgrade, saopšteno je iz Aerodroma Srbije.

Prema konkursnoj dokumentaciji, zgrada niškog aerodroma trebalo bi da dobije više šaltera za registraciju putnika i prtljaga sa odgovarajućim trakastim transportnim sistemom, kako bi se omogućio brži protok lica iz javne u obezbjeđivano-restriktivnu zonu, prenosi portal eKapija.

Projekat treba da predvidi povećanje kapaciteta u svim segmentima protoka putnika: esplanada, ulazi u hol, hol, "check in" šalteri, prostor predviđen za pristupnu kontrolu, prostor predviđen za pregled obezbeđivanja putnika i prtljaga, carinska kontrola, pasoška kontrola, odlazne i dolazne čekaonice, izlazi za ukrcavanje, prostor za podizanje prtljaga, prostor sortirnice, avio-mostovi...

Osim toga, niški aerodrom ponudiće putnicima i nove sadržaje koji bi trebalo da povećaju nivo usluga putnika i korisnika terminala, kao što su prostori za komercijalne sadržaje, VIP salon i ambulanta.

Kako se navodi, novi objekat biće dograđen sa istočne strane postojećeg objekta prizemnim proširenjem, a površina predviđena za dogradnju postojećeg objekta iznosi ukupno oko 5.000 kvadratnih metara.

Dodaje se i da je potrebno planirati izgradnju najmanje jednog avio-mosta u dijelu novoprojektovanog objekta sa svim pratećim sadržajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije