Privreda

Sjeverna Makedonija usmjerava turizam na region

Sjeverna Makedonija usmjerava turizam na region
Foto: Pixabay | Sjeverna Makedonija usmjerava turizam na region

SKOPLJE - Oporavak turizma u Sjevernoj Makedoniji trebalo bi da bude uglavnom usmjeren na region uspostavljanjem takozvanih "zelenih traka" sa Srbijom, Crnom Gorom, Albanijom i samoproglašenim Kosovom i putovanjima bez PCR-a, izjavio je danas Ljupčo Janevski, direktor Agencija za promociju turizma.

Agencija za promociju turizma, takođe, je zatražila od Komisije za zarazne bolesti i ministra zdravlja da naprave posebne protokole koji će omogućiti da se skijališta u zemlji ponovo otvore, prenosi makedonska agencija MIA.

Prema direktoru Janevskom, treba stimulisati turističku industriju i uspostaviti održive oblike turizma koji će omogućiti zemlji da se uspostavi kao četvorosezonska destinacija. Treba ojačati promociju nacionalnih parkova, ruralnog, alternativnog i adrenalinskog turizma.

"Zbog pandemijske krize turizam se preoblikuje - postoji potreba za odredištima u blizini, a ljudi počinju da putuju u manjim grupama, obično užoj porodici. Ovu vrstu turizma treba promovisati potencijalnim posetiocima", rekao je Janevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije