Privreda

Škrebić: Neophodna zabrana izvoza drvno-šumskih sortimenata

Škrebić: Neophodna zabrana izvoza drvno-šumskih sortimenata
Foto: N.N. | Škrebić: Neophodna zabrana izvoza drvno-šumskih sortimenata

BANJALUKA - Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Dragutin Škrebić naglasio je da očekuje potpunu zabranu izvoza sirovine sve dok ne budu podmireni domaći proizvođači jer bez takve mjere nema ništa od zaštite domaće proizvodnje.

"Prošle godine je iz Republike Srpske izvezeno 395.000 metara kubnih ogrevnog drveta, a u isto vrijeme industrija nije imala dovoljno sirovine iako redovno izmiruje svoje obaveze. Kad uzmemo cijene po kojima je to izvezeno, odnosno kad se uđe u kontrolu preduzeća koja se bave izvozom, vidljivo je da je polovina tog drveta izvezena na crno", naveo je Škrebić.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da posljednji dogovor entitetskih vlada podrazumijeva zajednički nastup prema Savjetu ministara s ciljem zabrane izvoza drvno-šumskih sortimenata.

"Znamo sa čim se suočavamo, da nam se izvozi sirovina, a da se ne podmiruju domaći proizvođači. Ovo pitanje smo nedavno razmatrali i na sjednici Vlade, jer ističu određena ograničenja izvoza koje smo uveli u prethodnom periodu i moramo da zauzmemo stav o ovom pitanju", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije