Privreda

Softić i Bo: Kina želi da investira u infrastrukturne projekte u BiH

Softić i Bo: Kina želi da investira u infrastrukturne projekte u BiH
Foto: N.N. | Softić i Bo: Kina želi da investira u infrastrukturne projekte u BiH

SARAJEVO - Kineski ambasador u BiH Čen Bo naglasila je u razgovoru sa guvernerom Centralne banke BiH Senadom Softićem da je interes Vlade Kine da investira u infrastrukturne projekte, te da pruži podršku malim i srednjim preduzećima u BiH.

Bo je tokom razgovora u Sarajevu upoznala Softića sa nekoliko inicijativa čiji je cilj unapređenje ekonomske razmjene dvije zemlje, čije će mogućnosti značajno porasti očekivanim ukidanjem viznog režima koji će olakšati komunikaciju privrednika i razvoj sektora turizma, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Softić je upoznao Bo o najnovijim makroekonomskim pokazateljima za BiH i osvrnuo se na stanje u bankarskom sektoru, te istakao da je prošlu godinu obilježilo jačanje stabilnosti sektora putem kontinuiranog procesa konsolidacije.

Prošlu godinu je, prema njegovim riječima, obilježilo i usvajanja nove zakonske regulative, čija je glavna karakteristika modernizacija i usklađivanje domaćih propisa sa regulativom EU, što bi trebalo doprinijeti jačanju stabilnosti bankarskog sektora.

U tom kontekstu Softić je istakao da je s ciljem dalje harmonizacije zakonskog okvira, za bankarski sektor naročito važno usvajanje novog Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije