Privreda

Španske investicije u BiH na niskom nivou

Španske investicije u BiH na niskom nivou
Foto: Srna | Španske investicije u BiH na niskom nivou

SARAJEVO - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Gordan Milinić i novoimenovani ambasador BiH u Španiji Danka Savić konstatovali su da su španske investicije u BiH na dosta niskom nivou, te da će zajednički biti tražen način za privlačenje novih investitora iz te zemlje.

Tokom sastanka je istaknuto da će 3. oktobra Spoljnotrgovinska komora BiH, u saradnji sa Španskim institutom za spoljnu trgovinu i investicije, i uz podršku Ambasade Španije u BiH, organizovati Poslovni forum BiH-Španija o temi "Iskustva i budući izazovi u razvoju željezničkog transporta", saopšteno je iz Fipe.

Prema podacima Centralne banke BiH, Španija je zaključno sa decembrom prošle godine u BiH investirala 28,4 miliona KM, što predstavlja učešće od 0,2 odsto u ukupnim investicijama.

Ovaj iznos investicija uglavnom je registrovan u okviru trgovine.

Dosadašnja iskustva Fipe u saradnji sa potencijalnim investitorima iz Španije govore da su oni uglavnom bili zainteresovani za auto-industriju, gdje je uspostavljena saradnja sa kompanijama iz BiH, te za proizvodnju solarne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije