Privreda

Specijalistički centar "Banja Vrućica" već ima više od 1.500 zadovoljnih pacijenata

Specijalistički centar "Banja Vrućica" već ima više od 1.500 zadovoljnih pacijenata
Foto: N.N. | "Banja Vrućica" već ima više od 1.500 zadovoljnih pacijenata

TESLIĆ - Iako je od otvaranja ZU Specijalistički centar "Banja Vrućica" prošlo tek dva i po mjeseca, u ovoj zdravstvenoj ustanovi već je preregistrovano 1.520 pacijenata, a svakodnevno im se javljaju novi, koji žele da se liječe u njihovom timu porodične medicine.

Pacijenti navode da su veoma zadovoljni uslovima koje imaju i odnosom osoblja, a naročito činjenicom da mnogo toga mogu da obave na jednom mjestu bez dodatnog hodanja.

"Odnos osoblja prema pacijentima je zaista divan. Takođe, olakšavajuća okolnost je što bez velike gužve u zakazanom terminu možete obaviti pregled, kao i uraditi laboratorijske nalaze. Sve to mi je prije oduzimalo mnogo više vremena", istakla je Aleksandra Đukanović, jedan od mnogobrojnih registrovanih pacijenata.

Direktorica ove zdravstvene ustanove, dr Spomenka Paurević Čutura objašnjava da je jedan od razloga takvog pozitivnog trenda moderno opremljena ambulanta s određenim izmjenama u radu.

"Naš info-pult za kojim rade medicinske sestre smješten je u čekaonici koju dijele s pacijentima. Na taj način pacijent nije izolovan, prati se njihovo ponašanje od ulaska i uočava moguća promjena zdravstvenog stanja. Naši pacijenti kod nas mogu odmah da urade i različite laboratorijske analize, bez dodatnih šetnji u druge objekte ili ustanove", ističe dr Paurević Čutura.

Još jedna od pogodnosti koje nudi ova zdravstvena ustanova svojim pacijentima su i kućne posjete.

"Prve kućne posjete obavili smo već na početku ovog mjeseca. Mi ćemo svakog svog teže pokretnog pacijenta obići inicijalno, a kasnije po potrebi. Takođe, kod nas postoji mogućnost da se administrativni dio posla završi bez dolaska pacijenta, kao što su doznake, uputnice, recepti za redovnu terapiju i slično", dodaje dr Paurević Čutura.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi s radom je uspješno počela i stomatološka ambulanta, koja nudi kompletnu uslugu konzervativne stomatologije, endodoncije i protetike, kao i oralne hirurgije i implantologije, po veoma povoljnim cijenama za sve generacije. U Specijalističkom centru "Banja Vrućica" mogu se dodatno obaviti i konsultativno specijalistički pregledi kardiologa, interniste, vaskularnog hirurga, reumatologa, dermatologa, psihijatra i fizijatra.

"Zahvaljujući uskoj saradnji ljekara sa ZTC 'Banja Vrućica' možemo dogovoriti i pregled specijaliste isti dan, što je nekad zaista neophodno, pogotovo kada je riječ o kardiovaskularnim pacijentima. Ti pregledi se, nažalost, plaćaju jer s obzirom na mali tim, ne možemo imati ugovor s ljekarima koji pripadaju sekundarnom i tercijarnom nivou zdravstvene zaštite, a ugovaraju se za određeni broj pacijenata", kazala je dr Paurević Čutura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije