Privreda

Srbija će subvencionisati privrednike u Srpskoj

Srbija će subvencionisati privrednike u Srpskoj
Foto: Srna | Srbija će subvencionisati privrednike u Srpskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Mrkonjić Gradu da je na sastanku sa zvaničnicima Srpske, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i opštinskim rukovodstvom, dogovorena dodatna, konkretna podrška privredi Republike Srpske.

"Dogovorili smo se da, posredstvom Vlade Republike Srpske, posebno subvencionišemo privrednike u Srpskoj, jer želimo da podstaknenmo opstanak našeg naroda na ognjištima i razvoj Republike Srpske",  istakao je Vučić.

Vučić je podsjetio da će Srbija izdvojiti 300.000 evra za Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da je na sastanku sa Vučićem razgovarano o praktičnim rješenjima za probleme sa kojima se građani ove opštine suočavaju.

Cvijanovićeva je istakla da se Republika Srpska oslanja na Srbiju, koja raspolaže svim razvojnim mehanizmima i ima volju i želju da pomogne Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je Vučiću za podršku Srpskoj, ističući da je Srbija podržala brojne projekte.

"Nastavićemo dalje, idemo u Drvar gdje otvaramo pogon fabrike Јumko",  naveo je Dodik i dodao da je i današnja posjeta kontinuitet dobrih odnosa Srpske i Srbije.

Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je predsjednik Srbije obećao pomoć Domu zdravlja i školama u ovoj opštini.

Ona je navela da je Vučiću dodijeljena Povelja opštine.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije