Privreda

Pratite nas na Google news

Srbija i kineska kompanija rade projekte vrijedne pet milijardi evra

Srbija i kineska kompanija rade projekte vrijedne pet milijardi evra
Foto: Vlada Srbije | Srbija i kineska kompanija rade projekte vrijedne pet milijardi evra
N.N.

BEOGRAD - Vrijednost infrastrukturnih projekata koje Srbija i kineska kompanija "Pauer Čajna rejlvej konstrakšn" zajedno realizuju i onih koji su u planu iznosi više od pet milijardi evra, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

"Raduje nas što ste deo važnih projekata u Srbiji - izgradnje obilaznice oko Beograda, mosta na Savi i budućeg beogradskog metroa. Drago mi je da smo usaglasili i memorandum o razumevanju za projektovanje metroa u Beogradu i da uskoro počinje izrada idejnog projekta", rekla je Mihajlovićeva na sastanku sa delegacijom ove kineske kompanije i njenim potpredsjednikom Renom Lidžijem.

Na sastanku u Vladi Srbije Ren Lidži je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i istakao da je "Pauer Čajna" spremna da pruži doprinos daljem infrastrukturnom razvoju Srbije, posebno kroz projekat izgradnje beogradskog metroa, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

"Hvala vam na podršci koju pružate realizaciji svih projekata koje radimo zajedno. Nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju počećemo izradu idejnog projekta za metro u Beogradu", rekao je Lidži. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije