Privreda

Srbija prva u svijetu po broju novih radnih mjesta

Srbija prva u svijetu po broju novih radnih mjesta
Foto: Ilustracija | Srbija prva u svijetu po broju novih radnih mjesta

BEOGRAD - Srbija je najbolje mjesto za investiranje, a izvještaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede ove zemlje Goran Knežević.

U najnovijem izvještaju IBM objavljeno je da je Srbija svjetski lider po broju otvorenih radnih mjesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini. 

IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu. 

"Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera", izjavio je Knežević. 

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Knežević je podsjetio da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cijela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime. 

Srbija je, podsjeća on, u posljednje dvije godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svjetske banke koja rangira 190 zemalja svijeta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mjesta, i plasirala se najbolje od kada ta lista postoji. 

Na posljednjoj listi, Srbija je ušla među prvih 10 zemalja reformatora na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije