Privreda

'Srbijagas' od FG 'Birač' potražuje 5,5 miliona KM

'Srbijagas' od FG 'Birač' potražuje 5,5 miliona KM
Foto: N.N. | 'Srbijagas' od FG 'Birač' potražuje 5,5 miliona KM

BIJELJINA – U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održana glavna rasprava po tužbi preduzeća 'Srbijagas' Novi Sad protiv Fabrike glinice 'Birač' u stečaju, kojom traži da im ova fabrika prizna 5,5 miliona KM potraživanja.

Tužbu protiv FG 'Birač' srbijansko preduzeće podnijelo je 23.oktobra 2013. godine nakon što im je stečajni upravnik osporio dio potraživanja.

U pitanju je potraživanje srbijanskog preduzeća po osnovu presude Okružnog suda u Bijeljini iz 2006. godine kojom je FG 'Birač' obavezana da 'Srbijagasu' isplati glavni dug od 2,9 miliona KM sa zakonskom zateznom kamatom.

Stečajni upravnik, kako je pojasnila sudija Božana Gužvić, u stečajnom postupku djelimično je priznao potraživanje 'Srbijagasa' po ovoj pravosnažnoj presudi, dok se osporavani iznos odnosio na obračun zakonske zatezne kamate, tako da se ovaj sudski spor vodi oko obračuna zakonske zatezne kamate po pravosnažnoj presudi.

Nakon provedenog ekonomskog vještačenja, koje je obavila sudski vještak Ljiljana Erkić, JP 'Srbijagas', koga u ovom sporu zastupa advokat Saša Topić, traži da se utvrdi osnovanost njihovog potraživanja u iznosu od 5,55 miliona  KM.

Presuda u ovom sporu biće donesena 19. marta.

(NN/capital.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije