Privreda

Stanić: Naplata poreza da bude jednaka za sve

Stanić: Naplata poreza da bude jednaka za sve
Foto: Ilustracija | Stanić: Naplata poreza da bude jednaka za sve

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini da se novi Zakon o poreskom postupku, odnosno naplata poreza, treba jednako odnositi na sve poreske obveznike u Republici Srpskoj, jer to do sada nije bio slučaj.

"Ako se porez ne bude naplaćivao od svih podjednako nakon usvajanja ovog zakona, propašće Republika Srpska", rekao je Stanić tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o poreskom postupku Republike Srpske.

Njegov stranački kolega Nebojša Vukanović rekao je da su najveći poreski dužnici Srpske javne ustanove, pogotovo zdravstvene.

"Kako je to država dozvolila, a da ništa nije preduzela", rekao je Vukanović i dodao da su pojedini poreski dužnici čak dobijali i subvencije od Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić rekla je da cilj Poreske uprave treba da bude što efikasnije i kvalitetnije ubiranje poreza.

Ona je navela da nivo naplate i uvođenja poreskih obveznika u sistem treba biti kvalitetniji, jer to utiče na visinu poreza svima u Republici.

Stojičićeva je naglasila da je SNSD u vezi s ovim aktom predložio zaključke prema kojima "Narodna skupština predlaže da se ovaj nacrt zakona uputi u stručnu raspravu u trajanju od 60 dana, te da se za njeno sprovođenje zadužuje Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine".

U Narodnoj skupštini data je redovna pauza do 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije