Privreda

Pratite nas na Google news

Stanić: Naplata poreza da bude jednaka za sve

Stanić: Naplata poreza da bude jednaka za sve
Foto: Ilustracija | Stanić: Naplata poreza da bude jednaka za sve
Srna

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini da se novi Zakon o poreskom postupku, odnosno naplata poreza, treba jednako odnositi na sve poreske obveznike u Republici Srpskoj, jer to do sada nije bio slučaj.

"Ako se porez ne bude naplaćivao od svih podjednako nakon usvajanja ovog zakona, propašće Republika Srpska", rekao je Stanić tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o poreskom postupku Republike Srpske.

Njegov stranački kolega Nebojša Vukanović rekao je da su najveći poreski dužnici Srpske javne ustanove, pogotovo zdravstvene.

"Kako je to država dozvolila, a da ništa nije preduzela", rekao je Vukanović i dodao da su pojedini poreski dužnici čak dobijali i subvencije od Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić rekla je da cilj Poreske uprave treba da bude što efikasnije i kvalitetnije ubiranje poreza.

Ona je navela da nivo naplate i uvođenja poreskih obveznika u sistem treba biti kvalitetniji, jer to utiče na visinu poreza svima u Republici.

Stojičićeva je naglasila da je SNSD u vezi s ovim aktom predložio zaključke prema kojima "Narodna skupština predlaže da se ovaj nacrt zakona uputi u stručnu raspravu u trajanju od 60 dana, te da se za njeno sprovođenje zadužuje Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine".

U Narodnoj skupštini data je redovna pauza do 17.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije