Privreda

Statutom "Slobodne zone" u Trebinju određeni uslovi poslovanja

Statutom "Slobodne zone" u Trebinju određeni uslovi poslovanja
Foto: Arhiva | Statutom "Slobodne zone" u Trebinju određeni uslovi poslovanja

TREBINJE - Donošenjem Statuta "Slobodne zone" d.o.o Trebinje određeni su svi uslovi za poslovanje ovog privrednog subjekta, za čijeg je vršioca dužnosti direktora ranijom odlukom imenovan diplomirani pravnik Miloš Vukićević iz Trebinja, a i građevinski radovi teku predviđenom dinamikom.

Statut je ranije delegirao Nadzorni odbor ovog preduzeća određujući uslove poslovanja ovog subjekta koji je još u januaru upisan u registar javnih preduzeća i imenovan direktor.

Vukićević, koji je trenutno na mjestu izvršnog direktora "Parking servisa Trebinje", zastupaće ovo preduzeće do daljeg i, prema riječima Bojana Vučurevića, načelnika Odjeljenja za turizam, privredu i preduzetništvo, tu nema sukoba interesa i on će zasad obavljati obje dužnosti.

Dalje se, kako kaže, pravi dokument kojim će se do kraja urediti uslovi poslovanja u "Slobodnoj zoni", odnosno uslovi iznajmljivanja poslovnih prostora, zakupa zemljišta i slično, jer je prodaja prostora i zemljišta isključena.

"Osnovni uslov za poslovanje 'Zone' će biti da sva preduzeća koja imaju namjeru da posluju u 'Slobodnoj zoni' moraju biti i minimalno 50% izvozno orijentisana, odnosno to će biti elementarni uslov koji će biti predočen ovim preduzećima", kazao je Vučurević.

Paralelno sa donošenjem ove dokumentacije, na terenu teku i građevinski radovi, koji su prilično odmakli.

"Pristupni put je završen, radi se na uređenju zemljišta gdje su završeni radovi ravnanja, a slijedi parcelacija, odnosno unutrašnja organizacija ovog placa 'Slobodne zone' koji se trenutno prostire na deset hektara površine", dodaje Vučurević.

Podsjetivši da na ovom prostoru postoje mogućnosti širenja "Slobodne zone" i na stotinu hektara, on dodaje da se trenutno izvode radovi na ograđivanju placa i elektrifikaciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije