Privreda

Štrajk radnika aerodroma "Šarl de Gol"

Štrajk radnika aerodroma "Šarl de Gol"
Foto: rauschenberger/Pixabay | Štrajk radnika aerodroma "Šarl de Gol"

​PARIZ - Sa pariskog aerodroma "Šarl de Gol" otkazano je oko 10 odsto svih letova zbog štrajka zemaljskog osoblja, a sličan poremećaj očekuje se i sutra, rekao je portparol kompanije ADP koja upravlja aerodromom.

On je rekao da bi zbog očekivanih gužvi i poremećaja drumski saobraćaj koji vodi ka aerodromu mogao biti poremećen i preporučio putnicima da koriste voz od Pariza do aerodroma.

Prema njegovim riječima, aerodrom Orli južno od Pariza nije pogođen štrajkom, koji je pokrenut u sporu o platama i beneficijama.

Portparol francuske vazduhoplovne uprave rekao je da je zatraženo da avio-kompanije otkažu svaki šesti let, odnosno avion koji napušta aerodrom "Šarl de Gol" da bi se izborili sa štrajkom

Danas su štrajkovali samo radnici aerodroma "Šarl de Gol", ali sutra se očekuje da će im se pridružiti osoblje u avio-kompanijama, podizvođačkim i drugim kompanijama vezanim za aerodrome.

Nekoliko evropskih avio-kompanija i aerodroma suočava se sa štrajkovima posljednjih nedjelja, a očekuje se još više prekida putovanja sljedećeg mjeseca, jer radnici avio-kompanija koriste veliku potražnju za putovanjima i nedostatak osoblja uzrokovanu dijelom pandemijom virusa korona i traže veće zarade i bolje uslove rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije