Privreda

Sud u naredna tri dana odlučuje o sudbini "Saničana"

Sud u naredna tri dana odlučuje o sudbini "Saničana"
Foto: N.N. | Sud u naredna tri dana odlučuje o sudbini "Saničana"

PRIJEDOR - Pred Okružnim privrednim sudom u Prijedoru danas je održano ročište radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka u prijedorskom ribnjaku "Saničani".

Mirko Marčeta, privremni stečajni upravnik, potvrdio je za "Nezavisne" da je održano ročište i da će Okružni privredni sud u roku od tri dana donijeti odgovarajuće rješenje.

"Vidjećemo da li će to značiti da će ribnjak 'Saničani' ići u stečaj ili će pak biti neko rješenje", kazao je Marčeta.

Dodao je da su na jučerašnjem ročištu predstavljeni izvještaji privremnog stečajnog upravnika i sudskog vještaka ekonomske stuke.

"Na ročištu je bio i predlagač koji je podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka", kazao je Marčeta.

Podsjetimo, Pravobranilaštvo Republike Srpske je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka u ovom akcionarskom društvu podnijelo 17. jula prošle godine, a Okružni sud u Prijedoru 11. septembra pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka.

Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Mirko Marčeta iz Kozarske Dubice i određene su mjere radi obezbjeđenja imovine kojima se zabranjuje stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom, novčanim sredstvima i pravima stečajnog dužnika.

Preduzeće za ribarstvo "Saničani" Prijedor osnovano je 1903. godine pod nazivom Ribnjačarstvo "Burda" Prijedor.

Nakon Drugog svjetskog rata više puta je organizaciono transformisano. Do privatizacije bilo je državno preduzeće s osnovnom djelatnošću mriješćenje i uzgoj ribe i prodaja ribe i ribljih prerađevina, a procesom privatizacije upisano je u sudski registar 2001. godine kao akcionarsko društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije