Privreda

Sutra počinje "srpski Davos"

Sutra počinje "srpski Davos"
Sutra počinje "srpski Davos"

BEOGRAD - Od sutra do četvrtka, 9. marta, biće održan 24. Kopaonik biznis forum ili "srpski Davos" pod nazivom "Program reformi za Srbiju: šta se može naučiti iz prošlosti i rješenja za budućnost".

Skup, koji će na Kopaoniku svečano biti otvoren večeras, tradicionalno organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a očekuje se učešće 1.000 stručnjaka, državnih zvaničnika, predstavnika akademske zajednice i korporativnog sektora iz Srbije, regiona, ali i svijeta.

Na skupu, koji će biti održan u Kongresnom centru hotela "Grand", biće definisana očekivanja ekonomista i biznismena o budućem toku reformi, a koja će zatim biti sučeljena sa planovima koje će predstaviti kreatori ekonomske i monetarne politike, saopštili su organizatori.

Cilj ovogodišnjeg foruma, osim isticanja pozitivnih rezultata fiskalne konsolidacije, jeste i da ohrabri vladu da mnogo odlučnije u narednom periodu realizuje mjere strukturnih reformi.

Forumu će prvi put ugostiti šefa misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju DŽejmsa Rufa, a prisustvovaće i direktor Svjetske banke za zapadni Balkan Elen Goldštajn.

Tokom tri dana trajanja forum će biti i mjesto susreta ambasadora Rusije, SAD, Njemačke, Švajcarske, Kanade i Holandije, a planirano je da drugog dana forumu prisustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Na skupu bi trebalo da učestuvuju svi predsjednici regionalnih privrednih komora Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, kao i komore samoproglašenog Kosova.

Na forumu će prvi put biti predstavljen izvještaj EBRD-a o tranziciji za 2016. i 2017. godinu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije