Privreda

Tegeltija: Raditi na smanjenju stopa doprinosa

Tegeltija: Raditi na smanjenju stopa doprinosa
Foto: N.N. | Tegeltija: Raditi na smanjenju stopa doprinosa

​BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Banjaluci da će biti formirane radne grupe koje će se baviti rasterećenjem rada kako bi bile smanjene stope dorinosa, s ciljem da se uštede preliju na povećanje plata radnicima.

"Formiraćemo pet radnih grupa u kojima će biti predstavnici svih asocijacija u BiH, koje okupljaju poslodavce, entitetskih vlada i Savjeta ministara. Glavna pitanja su zaštita domaće proizvodnje, porez na dodatu vrijednost /PDV/, Zakon o javnim nabavkama i potpitanja koja se odnose na saobraćaj", rekao je Tegeltija novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom Privredne komore Republike Srpske.

Predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić istakao je da predstoji rješavanje niza nagomilanih problema koji muče privredu, a na kojima nije rađeno zbog neformiranja vlasti.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da postoji mnogo problema u oblasti saobraćaja, te da će imati sastanke sa predstavnicima poslovne zajednice Federacije BiH, nakon čega će tražiti rješenja koja će olakšati poslovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije