Privreda

Tehnološki divovi otkazuju učešće na kongresu u Barseloni zbog virusa

Tehnološki divovi otkazuju učešće na kongresu u Barseloni zbog virusa
Foto: Pixabay/Ilustracija | Tehnološki divovi otkazuju učešće na kongresu mobilne telefonije zbog virusa

MADRID - Facebook, američki tehnološki divovi Cisco Systems i Intel, američki bežični operater Sprint, zajedno s kineskim proizvođačem pametnih telefona Vivo, saopštili su u utorak da su se povukli sa Mobile World Congress (MWC) koji bi krajem mjeseca trebalo da bude održan u Barseloni.

MWC će biti održan od 24. do 27. Februara, ali i ove velike firme pridružile su se mnogim drugim velikih komunikacijskih i tehnoloških kompanija koje su odustale od učešća zbog epidemije virusa korona, koji je do sada odnio više od hiljadu života, uglavnom u Kini.

Očekivalo se da će MWC ove godine ugostiti najveći kontingent iz Kine.

"Izuzetno oprezni, zaposleni u Facebooku neće prisustvovati ovogodišnjem Svjetskom kongresu mobilne telefonije zbog evoluirajućih rizika po javno zdravlje povezanih s virusom korona", rekao je portparol Facebooka.

Već su Ericsson, Amazon, Sony i LG otkazali prisustvo na najvećem svjetskom sajmu mobilne industrije.

Očekivalo se da će događaj privući više od 100.000 posjetilaca, uključujući pet do 6.000 iz Kine, zemlji virusne epidemije koja je zarazila desetine hiljada ljudi i ubila više od 1.000.

Organizatori događaja zabranili su učestvovanje bilo kome iz provincije Hubei, epicentru virusa. Učesnici koji su putovali u Kinu moraju dokazati da nisu bili tamo dvije sedmice prije događaja.

Službenici će raditi preglede na događaju, kao i povećati napore na dezinfekciji velikih područja i površina, poput zaslona osjetljivih na dodir i rukohvata.

Otkazivanja će imati ekonomski uticaj na Barselonu, grad domaćin, iako se ne zna u kojem obimu će se odraziti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije