Privreda

Tekstilni pogon "Neniteks" prestao sa radom

Tekstilni pogon "Neniteks" prestao sa radom
Foto: N.N. | Tekstilni pogon "Neniteks" prestao sa radom

SREBRENICA - Tekstilni pogon "Neniteks" u Skelanima, čiji je vlasnik iz Arilja, prestao je sa radom, izjavio je Srni načelnik Odjeljenja za privredu srebreničke opštine Cvijetin Maksimović.

On je rekao da je u ovom pogonu pokrenuta proizvodnja u maju prošle godine, uz finansijski podsticaj UNDP-a od 19.500 KM, a objekat je opremila i ustupila na korištenje opština Srebrenica.

Maksimović je rekao da je "Neniteks" imao obavezu da do kraja 2018. godine zaposli sedam radnika, koliko ih je i radilo.

Prema njegovim riječima, provjerom na licu mjesta utvrđeno je da je objekat zaključan i da je proizvodnja zaustavljena prije kraja prošle godine.

"Narednih dana analiziraćemo ugovor o iznajmljivanju prostora, sagledati stanje, te sa vlasnikom utvrditi kakvi su mu dalji planovi u vezi sa proizvodnjom u Skelanima da bismo odlučili da li ćemo produžiti ugovor o izdavanju ili ćemo tražiti drugog investitora za pokretanje neke vrste proizvodnje u tom objektu", naveo je Maksimović.

On je istakao da će narednih dana predstavnici opštine provjeriti kakvo je stanje sa ostalim poslovnim prostorima koji su ustupljeni na korištenje da bi raskinuli ugovore sa nesavjesnim korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije