Privreda

"Termomontaža" kupila građevinsku parcelu u Ramićima

"Termomontaža" kupila građevinsku parcelu u Ramićima
Foto: N.N. | "Termomontaža" kupila građevinsku parcelu u Ramićima

BANJALUKA - Banjalučko preduzeće "Termomontaža" kupilo je putem javne licitacije za 456.106 KM građevinsku parcelu od 10.883 metra kvadratna, koja se nalazi u banjalučkoj Poslovnoj zoni "Ramići".

Načelnik gradskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić rekao je Srni da prodajom ove parcele, u Poslovnu zonu "Ramići" ulazi novi investitor, i to petnaesti.

"Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti", rekao je Laketić.

Prema Laketićevim riječima, prodajom parcele u okviru Poslovne zone, grad je ostvario znatne prihode koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banjaluke.

Laketić je rekao da grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima, kako bi Banjaluka dobila što više proizvodnih subjekata, a time i otvaranje radnih mjesta u realnom sektoru.

On je rekao da su, samo u posljednje tri godine, u razvoj ove zone i njeno opremanje uložena tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.

"I u 2019. godini radićemo na proširenju Poslovne zone u Ramićima, prije svega, na izgradnji potrebne infrastrukture i uvođenju novih investitora u ovu zonu", naveo je Laketić.

U pripremi su i dvije nove poslovne zone - "Jelšingrad", koja bi za ulazak investitora trebala biti spremna u drugoj polovini naredne godine, te "Vujinovići-zapad", koja se nalazi uz magistralni put Banjaluka-Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije