Privreda

Trninić: Avionska linija Geteborg-Banjaluka-Podgorica od 22. decembra

Trninić: Avionska linija Geteborg-Banjaluka-Podgorica od 22. decembra
Foto: Velibor Tripić | Trninić: Avionska linija Geteburg-Banjaluka-Podgorica 22. decembra

BANJALUKA - Avionska linija Geteborg-Banjaluka-Podgorica biće pokrenuta 22. decembra ove godine, najavili su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, i Miroslav Janjić, direktor “Aerodroma RS”.

Trninić je dodao da je u planu jedan let sedmično i da će nakon toga, u skladu s interesom, biti uveden još jedan let sedmično.

Kako je pojasnio, ne radi se o avionskoj kompaniji, već o turoperateru iz Švedske, ali su istakli da za sada ne mogu govoriti o imenu konkretnog operatera.

Ministar je rekao da se odustalo od isključivog fokusiranja na redovne aviolinije i da će se aerodrom ubuduće orijentisati i na niskobudžetne kompanije.

Trninić je rekao da je zbog propusta srpskih predstavnika u Savjetu minstara BiH došlo do prekida kargo saobraćaja sa aerodroma Banjaluka i prebacivanje na aerodrom Tuzli.

Janjić je rekao da je u toku izrada studije izvodljivosti s ciljem izgradnje aerodroma u Trebinju a koji bi, kako je pojasnio, bio prilagođen potrebama tog kraja i ravnomjernog razvoja aviosaobraćaja na teritoriji cijele RS.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije