Privreda

Trninić: Izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda

Trninić: Izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda
Foto: N.N. | Trninić: Izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će sutra biti svečano otvorena dionica autoputa od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara, a time i završena izgradnja autoputa "9. januar" od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

On je istakao da je za Republiku Srpsku od izuzetnog značaja što će autoput "9. januar" od Banjaluke do Doboja od sutra biti kompletiran i podsjetio da je dužina autoputa 72 kilometra.

"Republika Srpska dobija modernu saobraćajnicu i to je samo dio onoga što planiramo. Izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda, jer su posao radile domaće kompanije", rekao je Trninić.

On je izrazio zadovoljvo što je izgradnja auto-puta uspješno završena.

Direktor preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je 300 radnika svakodnevno bilo angažovano na izgradnji dionice auto-puta od Drugovića do Prnjavora.

"Ovo je ogroman projekat za Republiku Srpsku i naše preduzeće. Veoma smo zadovoljni kvalitetom urađenog posla. Građani i vozači su dobili modernu saobraćajnicu, a protok roba i stanovništva biće brži", kaže Topić.

On je naveo da su na navedenoj dionici izgrađena 52 zahtjevna objekta, za šta je potrošeno 190.000 metara kubnih betona i 310.000 tona asfalta.

"Kompletna dionica autoputa `9. januar` od Banjaluke do Doboja koštala je 402 miliona evra. Na izgradnji je angažovana domaća operativa, što predstavlja važan kriterijum za domaća i strana ulaganja", zaključio je Topić.

Otvaranje dionice autoputa Drugovići-Prnjavor zakazano je za 11.00 časova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije