Privreda

Trninić: Počinje asfaltiranje dionice puta Kotor Varoš-Kneževo

Trninić: Počinje asfaltiranje dionice puta Kotor Varoš-Kneževo
Foto: Ilustracija | Trninić: Počinje asfaltiranje dionice puta Kotor Varoš-Kneževo

KOTOR VAROŠ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas, prilikom obilaska dionice puta Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Sokoline, da će asfaltiranje prve dionice ovog puta, duge sedam kilometara, početi naredne sedmice.

Trninić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na regionalnom putu i podsjetio da će nakon završetka svih radova građani dvije lokalne zajednice dobiti moderan put koji će povezivati Kotor Varoš i Kneževo.

"Mali problem predstavlja činjenica da se stari put preklapa sa izgradnjom nove dionice, ali, prema riječima izvođača radova, saobraćaj će se odvijati nesmetano i sa asfaltiranjem će se krenuti sljedeće sedmice", istakao je Trninić.

Vlada Srpske dala je saglasnot "Putevima Srpske" za kreditno zaduženje u izmnosu od 7,98 miliona KM, za nastavak gradnje regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo, odnosno za asfaltiranje dionice od Sokolina do Živinica.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je značaj završetka izgradnje ovog regionalnog puta, koji će olakšati život stanovništvu dvije opštine, ali i doprinijeti njihovom razvoju.

"Mnogo stanovnika Kneževa radi u Kotor Varošu i izgradnjom puta biće olakšano njihovo svakodnevno putovanje. Pola puta između ove dvije opštine je asfaltirano, a druga polovina je makadam", rekao je Sakan i dodao da će izgradnjom puta dvije opštine biti snažnije povezane i samim tim podstaknut njihov razvoj.

Sakan je podsjetio da je gradnja regionalnog puta veoma važna sa aspekta razvoja privrede obje opštine.

"Značajan dio radne snage iz Kneževa zaposlen je u kotorvaroškim fabrikama. Osim toga, pojedine firme iz naše opštine otvaraju pogone u Kneževu. Zbog toga je potrebno što prije završiti izgradnju ovog puta, jer bi to oživjelo dvije opštine, ali i još jače ih povezalo", rekao je Sakan.

Ministar Trninić i načelnik Sakan razgovarali su i o modernizaciji tri kilometra magistralnog puta u Kotor Varošu, odnosno postavljanju novog asfalta, jer je projekat sanacije i rekonstrukcije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže završen.

Dogovoreno je da se nakon pribavljanja dokumentacije i rješavanja imovinskih problema saniraju i dva mosta u mjesnoj zajednici Šiprage, preko kojih se odvija teretni saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije