Privreda

Trninić: Preseljenje terminala će rasteretiti saobraćaj u Gradišci

Trninić: Preseljenje terminala će rasteretiti saobraćaj u Gradišci
Foto: Velibor Tripić / Arhiva | Trninić: Preseljenje terminala će rasteretiti saobraćaj u Gradišci

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će preseljenje carinskog terminala za teretni saobraćaj iz centra grada na novu lokaciju na autoputu Banjaluka-Gradiška doprinijeti značajnom rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

Trninić je rekao da je sve obezbijeđeno i da ovih dana treba da se stavi u funkciju granični prelaz za teretni saobraćaj na novoj dionici.

"Terminal za teretni saobraćaj će biti prebačen na novi granični prelaz koji je odavno spreman, a sada imamo smisao da to radimo jer počinje izgradnja mosta i stavljamo u funkciju naplatne kućice na auto-putu na kojem ćemo do kraja oktobra zatvoriti naplatu", istakao je Trninić.

On je rekao da će novi granični prelaz imati puni smisao nakon što bude završena izgradnja mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

Trninić je podsjetio da su aktivnosti u vezi sa izgradnjom mosta na Savi u Gradišci trajale od 2004. godine i praktično je 15 godina potrošeno da bi došli do trenutne faze.

"Još 2013. godine smo bili skoro sve završili i trebalo je da počnu radovi, ali hrvatska strana je tada promijenila konstrukciju mosta, zauzeli su stav da umjesto betonske bude čelična konstrukcija i krenuli smo ispočetka. Bilo je tu raznih opstrukcija, ali smo došli do konačnog rješenja", kaže Trninić.

Prema njegovim riječima, sve što je neophodno za izgradnju mosta je obezbijeđeno.

Kamen temeljac za most na Savi kod Gradiške položen je 11. oktobra, a rok za izgradnju je 30 mjeseci.

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH ranije su potvrdili Srni da će preseljenje carinskog terminala iz centra Gradiške na novu lokaciju na autoputu Banjaluka-Gradiška biti obavljeno do kraja oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije