Privreda

Turistička ponuda Srpske na "Loristu" u Novom Sadu

Turistička ponuda Srpske na "Loristu" u Novom Sadu
Foto: N.N. | Turistička ponuda Srpske na "Loristu" u Novom Sadu

BANJALUKA - Turistička organizacija Republike Srpske i Privredna komora Srpske učestvovaće u Novom Sadu na 52. Međunarodnom sajmu turizma "Lorist 2019", koji će biti održan od četvrtka do subote, 3. do 5. oktobra.

Turistička organizacija i Privredna komora Republike Srpske će, na osnovu potpisanog sporazuma o saradnji, nastupiti na izlagačkom prostoru vojvođanske Privredne komore u centralnom dijelu Master hale Novosadskog sajma, te na štandu Turističke organizacije Vojvodine, najavljeno je iz Turističke organizacije Srpske.

Osim Republike Srpske, partneri na zajedničkom nastupu na Međunarodnom sajmu turizma biće i Rusija, Mađarska, Češka i Hrvatska.

U saopštenju je navedeno da će Turistička organizacija Republike Srpske predstaviti najatraktivnije programe i ponude turističkih organizacija iz Srpske sa akcentom na sadržaje u kojima turisti mogu da uživaju u predstojećoj zimskoj sezoni.

"Značajna pažnja biće posvećena i promociji olimpijske ljepotice Jahorine, koja ove sezone sija u punom sjaju i ostvaruje fenomenalne rezultate", navedeno je u saopštenju.

Na ovom sajmu biće predstavljena ponuda avanturističkog turizma, nacionalnih parkova, promocija Banjaluke, Višegrada, Trebinja, Bijeljine, Nevesinja, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Srebrenice, Nacionalnog parka Drina, te banjskih centara, manifestacija ribolovnih revira Srpske i brojnih drugih atraktivnih destinacija u Republici Srpskoj.

U saopštenju je navedeno da će centralni događaji ovogodišnjem sajmu turizma biti bilateralni susreti, brojni stručni skupovi, gastro-regionalna izložba hrane i pića, kao i gastro izazovi - međunarodno takmičenje u pripremanju i serviranju hrane.

Iz Turističke organizacije Republike Srpske navode da je Sajam turizma u Novom Sadu posebno značajan, jer u Srpsku najviše turista dolazi upravo iz Srbije.

U terminu Međunarodnog sajma turizma biće održane i priredbe posvećene lovu, ribolovu, ekologiji i sportu, a obje sajamske manifestacije nose zajednički naziv međunarodni sajmovi "Lorist".

U okviru sajamskog nastupa planirana je zajednička konferencija za novinare, promocija autohtonih sorti vina iz Vojvodine i regiona, kao i stručna studijska posjeta domaćim turističkim i ugostiteljskim privrednicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije