Privreda

Turistička sezona u Trebinju se bliži rekordu

Turistička sezona u Trebinju se bliži rekordu
Foto: Ilustracija | Turistička sezona u Trebinju se bliži rekordu

TREBINJE - Trebinje će, ako bude lijepo vrijeme u septembru i oktobru, dostići rekordni broj turista u posljednjoj deceniji jer je do sada ostvareno 80% turističkog prometa iz 2019. godine.

Ovaj podatak je iznesen u nastavku šeste sjednice Skupštine grada Trebinja, na kojoj je prihvaćen program razvoja turizma grada Trebinja za ovu godinu.

Samostalni stručni saradnik iz Turističke organizacije Trebinje Žarko Vico je napomenuo da i ove godine najviše stižu gosti iz Republike Srpske i cijele BiH, te iz Srbije, ali s obzirom na to da je ove godine i Crna Gora otvorila granice, sve više je i njihovih turista, iako još nema globalnih svjetskih putovanja.

"Iz godine u godinu Trebinje ima proširenje turističke ponude i sve više sadržaja, naročito kada gledamo na period od pet ili deset godina unazad. Tako je naš grad i za najzahtjevnije turiste mjesto gdje se, ako ne pet ili sedam dana, zasigurno mogu provesti tri do četiri dana, s izvanrednim sadržajima, mada ogroman broj gostiju ostaje po cijelu sedmicu", kazao je Vico.

On je napomenuo da je samo u posljednjih godinu-dvije turistička ponuda proširena na cikloturizam, vožnju barkama na Trebišnjici, a tu je i adrenalinski park u izletištu Ubla, što zajedno sa nizom različitih kvalitetnih kulturnih manifestacija te vjerskim turizmom i brojnim atrakcijama u Gradu sunca predstavlja jedinstven doživljaj.

Vico je dodao da se od ove godine po nižim cijenama naplaćuje i parking gostima koji borave u Trebinju jer su uvedene "apartman karte", a blizina mora dodatno privlači goste.

Na sjednici se raspravljalo i o radu Saveza opština i gradova istočne Hercegovine u prošloj godini, čiji je predsjednik Luka Petrović podsjetio da je godina iza nas bila takva da su se morali baviti uglavnom pandemijom korona virusa i načinima kako da se pomogne tamo gdje je to bilo najpotrebnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije