Privreda

Turističke organizacije Trebinja i Valjeva potpisale protokol

Turističke organizacije Trebinja i Valjeva potpisale protokol
Foto: N.N. | Turističke organizacije Trebinja i Valjeva potpisale protokol

Turističke organizacije Trebinja i Valjeva ozvaničile su svoju dugogodišnju saradnju protokolom koji su potpisale direktorice ove dvije organizacije Mirjana Putica i Ana Marković.

"Na ovaj je način samo formalizovana naša dugogodišnja neformalna saradnja, koja je i zvanično uspostavljena početkom prošle godine, ali zbog korona virusa nije bilo prilike da se do danas potvrdi i na ovaj način", kazala je ovom prilikom direktorica Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica.

Ona je napomenula da se ovim protokolom u praktičnom smislu izražava saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, ali i ostalim propratnim oblastima, poput kulture, sporta, obrazovanja i ostalim privrednim granama, što je potvrdila i direktorica Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.

Napominjući da su turistički radnici Valjeva došli s ostalim dijelom delegacije ovog srbijanskog grada u zvaničnu posjetu Trebinju, ona je istakla da će se sradnjom i međusobnim posjetama učvrstiti i tradicionalno dobre veze između dva grada.

"Cilj ovog protokola i jeste čvršće uvezivanje, da razvijemo saradnju u turističkom smislu, ne samo međusobnim posetama turista, već i kulturnim i sportskim susretima i manifestacijama, ali ćemo predstaviti i sve ono što nudi naša privreda", kazala je Markovićeva.

Na potpisivanju protokola je objašnjeno da ovaj dokument podrazumijeva i razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava uopšte.

Takođe, iskazano je uvjerenje da su saradnja i partnerstvo u obostranom interesu te da će doprinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim efektima i benefitima.

Međusobna saradnja u oblasti turizma i ugostiteljstva će se odvijati na bazi konkretnih projekata i dogovora s mogućnošću kreiranja određenih pogodnosti i popusta u korištenju usluga s ciljem poboljšanja uslova boravka turista s teritorije ova dva grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije