Privreda

Turska nastavlja letove prema 40 zemalja u junu

Turska nastavlja letove prema 40 zemalja u junu
Foto: Ilustracija | Turska nastavlja letove prema 40 zemalja u junu

Turska planira da nastavi letove prema oko 40 zemalja u junu i postigla je preliminarne sporazume o recipročnom avionskom saobraćaju sa 15 država, izjavio je danas ministar saobraćaja Adil Karaismailoglu.

On je rekao da će letovi biti nastavljeni u pet faza tokom juna i da Turska pregovara sa 92 države o nastavku letova na bezbjedan način.

"Vjerujemo da smo prošli važnu tačku u globalnoj borbi protiv virusa. Sada treba da nastavimo globalne veze i trgovinu", saopštio je ministar saobraćaja.

On je rekao da će letovi prema Kipru, Bahreinu, Bugarskoj, Kataru i Grčkoj biti nastavljeni 10. juna. Letovi prema 17 zemalja, uključujući Njemačku, Austriju, Hrvatsku i Singapur biće obnovljeni 15. juna.

Letovi u još 16 zemalja počeće 20, 22. i 25. juna uključujući Južnu Koreju, Katar, Holandiju, Norvešku i Belgiju, dodao je Karaismailoglu.

Među 15 država sa kojima je Ankara postigla preliminarni sporazum o nastavku recipročnih letova su Italija, Sudan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Albanija, Bjelorusija, Jordan i Maroko. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije