Privreda

U Banjaluci međunarodni sajam turizma sa više od 150 izlagača

U Banjaluci međunarodni sajam turizma sa više od 150 izlagača
Foto: Arhiva | U Banjaluci međunarodni sajam turizma sa više od 150 izlagača

BANJALUKA - U Banjaluci će od 1. do 3. marta biti održan Četvrti međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača, rečeno je Srni u banjalučkoj Turističkoj organizaciji.

Koordinator Četvrtog međunarodnog sajma turizma Branka Branković istakla je da je akcenat stavljen na banjski turizam, te će biti puno predstavnika banja iz regiona.

Ona je navela da će na sajmu učestvovati i izlagači iz Turske, Grčke i da će sajam dati još veći značaj Banjaluci kao turističkom mjestu.

Grad partner ovogodišnjeg sajma u Banjaluci je Herceg Novi, koji će u grad na Vrbasu donijeti delicije i gastronomsku i vinsku ponudu.

Brankovićeva je rekla da će zvanično otvaranje sajma biti u petak, 1. marta, u 13.00 časova u dvorani "Centar".

Prema njenim riječima, ulaz na sajam tokom tri sajamska dana, od 10.00 do 18.00 časova, biće besplatan, a za posjetioce su pripremljena iznenađenja - nagradne igre sa poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, degustacije delicija sa različitih podneblja.

Goste sajma će, kako je navela, zabavljati trubački orkestar iz Guče.

Brankovićeva je navela da će posjetioci dobiti priliku da sebi priušte ljetovanje po želji uz ekskluzivne popuste.

Ona je rekla da je ovaj događaj oplemenjen prezentacijom zajedničkog projekta "Od polja do stola" na štandu učenika Ugostiteljsko-turističke i Poljoprivredne škole i Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HOREK-a koji će prikazati kulinarsko umijeće, domaće proizvode iz svoje radinosti, uz mogućnost degustacije.

"Turistička ponuda bez domaćih proizvoda nije kompletna, a ni potpuna. Veliki broj turista iz cijelog svijeta na Balkan dolazi upravo zbog domaćih proizvoda i ukusnih delicija", rekla je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, pečat na degustaciju staviće domaći delikates "Zmijanjski kolač" iz "Kuhinjice" i pokrovitelja Turističke organizacije Republike Srpske.

Ona je navela da će drugog dana sajma biti dodijeljeno 12 nagrada iz različitih kategorija turizma.

Brankovićeva je dodala da se ova velika međunarodna sajamska manifestacija održava u organizaciji kompanije "RS konsalting end trejd" uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije