Privreda

U Banjaluci otvoren "Jesenji sajam 2019"

U Banjaluci otvoren "Jesenji sajam 2019"
Foto: Srna | U Banjaluci otvoren "Jesenji sajam 2019"

BANJALUKA - Dvadeset treći "Jesenji sajam 2019" otvoren je danas na "Banjalučkom velesajmu", a okupio je više od 150 izlagača, kako sa prostora RS i FBiH, tako i iz zemalja regiona i Evrope.

Radovan Višković, premijer RS, kazao je da je broj izlagača znatno povećan, te da će Vlada RS u ulozi pokrovitelja sajma biti i u buduće.

"Na 'Jesenjem sajmu' imamo tri sajamske oblasti pod jednim krovom. Ovo je značajna privredna aktivnost RS, jer su na jednom mjestu oni koji žele da investiraju i proizvođači. Nadam se da ćemo naredne godine na sljedećem sajmu konstatovati da smo napravili pomake", rekao je Višković i dodao da se u RS završava izrada onlajn prezentacije privrede, koja će biti prevedena na više jezika.

Dobrica Žugić, predsjednik Uprave "Banjalučkog velesajma", rekao je da je ovaj sajam sastavljen od tri sajma - Međunarodnog sajma  prehrambene industrije i poljoprivrede "AGROS 2019", Međunarodnog sajma turizma i ugostiteljstva i Međunarodnog sajma lova, ribolova, ekologije i sporta "LORIMES 2019".

"Ove godine imamo više od 150 izlagača, što je za 40 odsto više nego lani. Cilj sajma je da predstavimo ono što imamo i u čemu smo najbolji, vrijeme da se okrenemo sami sebi, te da sve ovo što je danas na sajmu izloženo predstavimo svijetu", rekao je Žugić.

Dodao je da će sajam biti otvoren do 16. novembra, a svi zainteresovani ga mogu posjetiti svakog radnog dana od 10 do 19 časova i subotom do 16 časova.

Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza RS, rekao je da je sajam dobra prilika za uspostavljanje i poboljšanje saradnje poljoprivrednika i proizvođača, te da će sajam posjetiti veliki broj lovaca.

"Svi građani i turisti koji su sada u Banjaluci će sigurno doći na ovaj sajam. Znam sigurno da će od 23.000 lovaca, koliko nas ima u RS, ovaj sajam posjetiti sigurno od 4.000 do 5.000 njih", kazao je Minić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije